Agrifood
Ons huidige voedselsysteem is verantwoordelijk voor 1/3 van de CO2 uitstoot en 70% van biodiversiteitsverlies. Als we natuur willen behouden, evenals een gezonde bodem, lucht en water is het tijd voor een grote omslag. Hoe ziet het voedselsysteem van de toekomst eruit?
Regeneratieve Landbouw
Minder voedselverspilling
Plantaardige omwenteling
Food Tech

Bekijk ondernemers
Impact ondernemers
Tijd voor de pioniers die het anders doen. Gelukkig zijn er al vele duizenden ondernemers die de voedseltransitie werkelijkheid maken.

Chocolatemakers: duurzame Willy Wonka Fabriek

The Good Spice: brengt smaak én rechtvaardigheid terug in de specerijenketen

No Waste Army: het tegenoffensief op voedselverspilling

WILDER LAND: een verdienmodel voor natuurherstel?

BOERSCHAPPEN: voeding die voedt uit een keten die deugt

DE VEGETARISCHE SLAGER: gehackt van vooroordelen

WILLICROFT: De kaas revolutie
Transitie naar een duurzaam voedselsysteem
De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is cruciaal om een balans te vinden tussen de hoge voedselproductie voor een groeiende wereldbevolking en verantwoordelijkheid richting de planeet. We streven naar een voedselsysteem dat economisch rendabel is, voor iedereen, maar ook de natuur beschermt en herstelt.
Wat gaat een nieuw voedselsysteem ons opleveren en waarom is het belangrijk?
KLimaat impact
De voedselproductie is verantwoordelijk voor ongeveer 1/3e van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Door over te schakelen naar duurzamere landbouwpraktijken, minder voedselverspilling, en een dieet met minder dierlijke producten, kunnen we de impact op het klimaat aanzienlijk verminderen.

natuurherstel
Intensieve landbouwmethoden leiden tot ontbossing, bodemuitputting en verlies van biodiversiteit. Een duurzame voedseltransitie beschermt ecosystemen, bevordert bodembeheer en zorgt voor het behoud van water- en landbronnen voor toekomstige generaties.

gezondheid
Duurzaam geproduceerd voedsel kan bijdragen aan betere volksgezondheid door een gezonder dieet te bevorderen en de afhankelijkheid van chemische bestrijdingsmiddelen en antibiotica te verminderen. Daarnaast helpt het een groeiende wereldbevolking te voeden door efficiënter gebruik te maken van de beschikbare middelen.

kortom: de urgentie is duidelijk.
Gelukkig zijn vele gemeenten, bedrijven, ondernemers en bewoners al goed op weg naar het voedselsysteem van de toekomst. Hoe ziet dit eruit?

Regeneratieve Landbouw
Regeneratieve landbouwmethoden, zoals agro-ecologie, precisielandbouw en agroforestry, minimaliseren milieu-impact, verbeteren de bodemgezondheid en bevorderen biodiversiteit.

Minder voedselverspilling
1/3 van onze voedselproductie wordt verspild. Grondstoffen, vervoer, opslag en werk: allemaal voor niks geweest. Minder voedselverspilling is cruciaal.

Plantaardige omwenteling
1/3e van het land oppervlak op de wereld wordt gebruikt voor veeteelt. Stel je eens voor hoeveel natuur we terug zouden kunnen brengen als we de transitie naar een meer plantaardige voedselketen zouden maken? En dan hebben we het niet eens gehad over dierenleed..

Food Tech
Om een groeiende populatie te voeden zonder te veel land en grondstoffen te verbruiken, kan food tech een uitkomst bieden. Door middel van innovaties kunnen we efficienter met onze voedselproductie omgaan.
samen vertellen we het verhaal over een duurzame economie en de rol van ondernemerschap daarin.
De verhalen van deze ondernemers zetten aan het denken over hoe we systemen kunnen veranderen, hoe bedrijven van de toekomst eruit zien en hoe geld verdienen samen kan gaan met het nemen van verantwoordelijkheid. Ondernemerschap beperkt zich niet tot een inschrijving bij de KVK.
Welke rol speel jij?
Impact campagnes
Met onze partners creëren we campagnes over een duurzame economie. Zie onze nieuwste campagne in samenwerking met Stichting DOEN.
ONZE PARTNERS
We werken samen met missie-gedreven partners om de transitie naar een nieuwe economie te versnellen. Meer weten?

We Are The Regeneration
